Ads Top

Snel internet voor Utrechts platteland stap dichterbij

Op woensdag 28 september is de intentieverklaring ‘Snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht’ ondertekend. Hiermee slaan de provincie en de gemeenten de handen ineen om het Utrechtse platteland van snel internet te voorzien. “Een goede internetverbinding is noodzakelijk voor tal van maatschappelijke en economische activiteiten en dat geldt zeker ook voor ons buitengebied”, aldus gedeputeerde Bart Krol.

Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig zowel voor werk als privé een onmisbaar en bijna vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse leven. Bijna 12.500 adressen op het Utrechtse platteland zijn, in tegenstelling tot stedelijke gebieden, echter niet aangesloten op breedband internet. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat al haar bewoners over een snelle en betrouwbare internetverbinding kunnen beschikken. Dit is ook van belang om de economische en maatschappelijke kansen van het platteland te vergroten en te versterken. Daarom heeft de provincie 1 miljoen euro beschikbaar gesteld om de aanleg van snel internet hier mogelijk te maken.

. De gebiedscommissie Utrecht-West en gebiedscoöperatie O-gen gaan dit de komende maanden met de gemeenten verder uitwerken. De ambitie is dat ook het Utrechtse platteland in de periode 2017-2019 snel internet ter beschikking heeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.